דגשים בבחירת סטודיו לפילאטיס
זמינות השיעורים והחוגים
לאחר שמקבלים את לוח הזמנים של שיעורי הפילאטיס השונים, כדאי לראות שבאמת אפשר לבנות לעצמך הרגלים קבועים או שעות מסוימות בהן אפשר להגיע. חשוב לראות שבמידה ומפספסים אחד מהשיעורים, יש אפשרות להגיע לשיעור של שעה אחרת במקום זה. בדרך כלל, עדיף להשקיע בהרגלים קבועים של ימים ושעות קבועות בהם מארגנים תיק והולכים לאימון ישר אחרי העבודה.
צוות המדריכים בסטודיו
בכול סטודיו פועלים מדריכי פילאטיס שונים. צוות המדריכים מנוסה ובעל ההכשרות המתאימות. בכול זאת מומלץ ללכת לשיעורים דווקא של המדריכים שהכי מתחברים אליהם. עצם היותם של האימונים אינטימיים יוצר קרבה בין המדריכה או המדריך למתאמנת וכיף להיפגש עם אותם האנשים תמיד. בצורה זו המדריך מכיר את צורת האימון של התאמן טוב יותר ומסוגל להצביע על הזדמנויות לשיפור האימון.
תנאי האימון
כשבודקים את מכון הפילאטיס המתאים עבורכם, כדאי לבדוק האם יש אפשרות להקפיא את המנוי או מהו התוקף של הכרטיסייה. במידה והמכון הוא חלק מרשת של סטודיו אפשר לשאול גם האם ניתן ללכת לאימונים בשאר הסניפים. חשוב לבדוק את אם רמת ניקיון השירותים . בחלק מהמכונים ישנם יותר מסוג אחד של אימונים. טוב לדעת מהן כל האופציות העומדות לרשותכם. בכול קבוצה מומלץ שיתאמנו עד 15 בנות. מעבר לכך המדריך לא יכול להעניק תשומת לב מלאה לכל המתאמנים.
תוכנית הפילאטיס
ישנם תרגילי פילאטיס שמבצעים על גבי מזרן וכוללים תנוחות שהדגש בהן הוא ביצוע טכני טוב ומדויק. בהמשך משלבים עוד כל מני אביזרים כמו חישוק, טבעת, משקולות יד, מוט, רצועה וגם כדור פילאטיס. חשוב ללמוד את כל העקרונות עליהם חשב הוגה השיטה ג`וזף. במידה ולא שומרים על ביצוע נכון אזי האיכות של האימון יורדת ואיתו האפקטיביות. הגוף מבצע שינוי אמיתי אך ורק אם מבצעים את התנוחות לפי הוראות המדריך.
מכשירים בסטודיו
לאחר תקופה של מספר חודשי אימון טובים, הגוף התחזק והשרירים נעשו גמישים וחזקים יותר. כעת אפשר לקחת את האימון לשלב הבא ולעבור למכשירים. מתקנים מסוג זה נועדו ליצור התנגדות רבה יותר על הגוף. גם במקרה זה חשוב לבצע את התרגילים בצורה הנכונה כדי שהגוף יגיב בהתאם. לא כדאי להעמיס על הגוף עומסים מיותרים כדי לא להוביל לשחיקה של גוף ואז לפציעה. באופן מפתיע, הסיכון לפציעה נמוך יותר, ככול שהאימון אינטנסיבי יותר. למידע נוסף שאלו את מדריך הפילאטיס.